Träbadtunna “Deluxe”

Beroende på deras storlek är utomhusbadtunnor utformade för fyra till tolv personer. Detta är ett utmärkt avkopplingsverktyg som passar bra oavsett årstid.

Att bada i en utomhusbadtunna hjälper till att aktivera cirkulationssystemet och revitalisera huden. Denna procedur är bra för kroppen eftersom den stärker immunsystemet och hjälper till att förebygga förkylningar. Den avslappnande värmen ger också lindring för ömma leder och reumatism. I Japan tror man att deras låga förekomst av hjärt-kärlsjukdomar och reumatism beror på den regelbundna användningen av badtunnor i landet. De är särskilt lämpliga för dem som inte tål värmen och fuktigheten i finsk bastu och rysk badstuga.

En viktig egenskap hos våra badtunnor är att de kräver mycket lite ytterligare skötsel eller service. Allt du behöver göra är att byta vatten en gång varannan vecka och tvätta insidan med rent vatten en gång i månaden.

Våra badtunnor är stabila, starka och motståndskraftiga mot högt vattentryck. Varje badtunna är fastsatt med en extra tredje rostfri stålremsa för att klara av en vikt på upp till 3,5 ton.

Badtunnor är lätt att transportera och kan enkelt lyftas av 4-5 vuxna, så du kommer att kunna bära den till sin nya plats i trädgården eller lasta den på en lastbil eller trailer.

Du kan förvänta dig att din badtunna ska hålla i minst 15 till 20 år utomhus. Varje badtunna tillverkas av våra skickliga hantverkare och genomgår noggrann kvalitetskontroll för att utesluta möjligheten till läckage. På grund av träets inneboende egenskaper är skandinaviskt gran mycket motståndskraftigt mot temperaturskillnader, bakterier och vattenexponering, vilket ger det ökad livslängd jämfört med annat trä.

Våra träbadtunnor är miljövänliga eftersom de är tillverkade av naturligt trä, skyddade mot fukt med hjälp av naturliga ämnen och fastsatta med rostfria stålband.

Miljövänlig

Hantverkshantverk

Långvarig

Från: 18100 SEK

Beskrivning:

Trä: Gran, Thermowood

Standarduppsättning:

 • Träbadtunna (42 mm träförtjockning).
 • Träbänkar inuti.
 • Impregnerade väggar i vald färg (färgpalett som erbjuds av oss).
 • Intern eller extern rostfri värmare.
 • Stiligt trästaketsskydd (för intern värmare).
 • 2 meter skorsten med skydd.
 • 3 st rostfria spännband.
 • Dekorativ träöverkant.
 • Tvådelat trälock till badtunnan.
 • Matchande trätrappor.
 • Askspade (endast för intern värmare).
 • Vattenomrörningspaddel.
 • Träbarr för drycker.
 • Vattentermometer.
 • Vattenavlopp.

Ytterligare tillbehör/uppgraderingar:

 • Luftbubbelssystem (12 jets).
 • LED-belysning.
 • Rostfritt stålock på den interna värmaren.

Size options and capacity with internal wood-fired heater:

Kapacitet (antal personer)INNERDIAMETER (CM)VATTENVOLYM (LTR)Granvikt (KG)
2-41601400190
4-61801800240
6-82002300290
8-102202700340

 

Size options and capacity with external wood-fired heater:

Kapacitet (antal personer)INNERDIAMETER (CM)VATTENVOLYM (LTR)Granvikt (KG)
4-61601400190
6-81801800240
8-102002300290
10-122202700340

VÄNLIGEN OBSERVERA:

*Varje produkt är individuellt designad, handgjord och tillverkad enligt en specifik beställning och kan inte 100% motsvara bilderna på vår webbplats.

Vad är skillnaden mellan interna och externa vedeldade badtubvärmare?

Intern vedeldad värmare:

En intern värmare ger en snabbare uppvärmningstid än en extern vedeldad kamin eftersom det nästan inte finns något värmeförlust. Den interna kaminen förbrukar cirka 25% av badtunnans utrymme, men en träbadtunna på 180 cm kan fortfarande rymma upp till 6 personer. En intern värmare ger en mer mysig känsla eftersom du kan sitta nära elden, men det finns också några nackdelar – interna värmare kan vara farliga för barn och det tar längre tid att rengöra dem.

Viktigt!

Det är strängt förbjudet att starta uppvärmningen innan badtunnan är fylld med vatten.

Endast när den interna vedspisen är helt nedsänkt i vatten är det tillåtet att starta uppvärmningen. Annars kommer spisen att skadas.

Extern vedeldad värmare:

En extern vedeldad värmare erbjuder mer utrymme i badtunnan och är också mer barnvänlig eftersom spisen installeras utanför badtunnan. Du kommer dock att behöva mer plats för att installera den. Det tar mindre tid att rengöra insidan av badtunnan, och det är också lättare att ta bort askan från den externa värmaren utan att förorena vattnet. Uppvärmningstiden för badtunnan blir något längre (cirka 30 minuter extra jämfört med en intern värmare). Externa värmare är också något dyrare, och dessutom måste du se till att värmaren töms om du förväntar dig frost.

Viktigt!

Det är strängt förbjudet att starta uppvärmningen innan badtunnan är fylld med vatten.

Endast när den övre inloppsröret för cirkulation på den externa kaminen är helt under vatten är det tillåtet att starta uppvärmningen. Annars kan kaminen skadas.

Rostfria stålsorter:

Kvalitet 304. Rostfritt stål är icke-magnetiskt. Generellt sett är denna kvalitet mer motståndskraftig mot olika lösningar, men träbehandlingar som påverkar vattnets pH bör undvikas. En liten mängd klor kan användas med denna typ av metall (tillgängligt mot en extra kostnad).

Kvalitet 316. Icke-magnetiskt rostfritt stål. Detta rostfria stål har de bästa egenskaperna för korrosionsmotstånd och är klorvänligt (tillgängligt mot en extra kostnad).

Luftbubbelssystem

Ett luftbubbelssystem har 12 munstycken och är den perfekta uppgraderingen om du vill få ut maximal nytta av din badtunna. Luftbubblorna kommer att avslappna och lugna dina muskler samt hålla vattnet i rörelse runt din kropp.

LED-belysning

LED-belysning kommer att låta dig skapa stämning och njuta av en avkopplande atmosfär! Använd dem för att guida dina gäster till badtunnan eller bara för att skapa en färgglad och estetiskt tilltalande miljö.

Från: 18100 SEK

Edjusta - levererar produkter till Europa i över 13 år

Tveka inte att kontakta oss om du vill skapa en perfekt Träbadtunna “Deluxe” för dig och din familj. Vi finns alltid här för att hjälpa till.